Regeringen løber fra valgløfterne:

Ofrer ikke nok i kamp

mod social dumping !

Som nogle måske husker, lovede Socialdemokratiet årligt at afsætte 250 millioner kr. til bekæmpelse af social dumping. Men også på dette punkt, løber Socialdemokratiet fra partiets mange gyldne løfter, for i regeringens udspil til den ny finanslov, har man kun afsat 171 millioner kr. Det er et udspil, vi i FDL står totalt uforstående over for. Ikke mindst fordi de lovede 250 millioner kr. næppe var nok til en effektiv og kontinuerlig bekæmpelse af den sociale dumping.

Når man så går ned til 171 millioner kr., fristes man til at spørge, om regeringen reelt vil den sociale dumping til livs, eller om der ligger en skjult dagsorden bag. De hidtidige bevillinger til bekæmpelse af social dumping, har ikke hindret en stadigt mere udbredt social dumping, så hvordan i alverden kan man tro, at 171 millioner kr. er nok? Men det sidste ord er næppe sagt her, for både Enhedslisten, SF og 3F er i den grad utilfredse med regeringens udspil.

Det klinger hult, når beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen (S), giver udtryk for, at man er nødt til at tage et skridt ad gangen, og at regeringens politik og ønske om at styrke kampen mod social dumping er uændret. Vi kan desværre ikke løse alle problemer på én gang. Så i første omgang styrkes Arbejdstilsynets indsats i 2020, mens politiets og Skattestyrelsens indsatser videreføres, siger ministeren med henvisning til forliget om en styrket arbejdsmiljøindsats.

Socialdemokraterne bør bevæge sig ud i virkelighedens verden, hvor de ved selvsyn kan se, hvordan der svindles med underbetalt arbejdskraft, systematisk iværksat, og ulovlig, cabotage. Kurt Beier-sagen var en øjenåbner for politikerne, og afsløringen af H. P. Therkelsens fiflerier, understreger, at kampen mod social dumping langt fra er vundet. H.P. Therkelsen har i første omgang smurt skylden af på medarbejderne, men jeg nægter ganske enkelt at tro, at ledelsen intet vidste.

Kommentaren af Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk