Nutidig aktuel genudsendelse: FDL Nyhedsbrev fra 2012

FDL-kommentar til erkendelsernes uge:

De fine ord kræver opfølgende handling

Set med FDL-øjne var fredag i den forgangne uge en dejlig dag, fastslår FDL´s formand, vognmand Christian Jensen, Frederikshavn, og fortsætter: Det blev en god uge takket være alle de erkendelser/selverkendelser, som mange af de etablerede organisationer i fredagens løb afslørede og det samme kan siges om den konference, der blev holdt på Christiansborg torsdag. Det er jo bemærkelsesværdigt, og der skal lyde anerkendelse herfor til i første omgang ITD, der nu pludselig har fået øjnene op for det, som FDL, og på det seneste også DTL, længe har pointeret, nemlig at danske chaufførjob fosser ud af landet. Noget FDL har påpeget i de sidste 4-5 år. Man må jo sige bedre sent end aldrig. Men for at ikke alle nu skal falde ITD om halsen i lutter befippelse over ITD´s kovending, så skal man jo ikke glemme, at ITD om nogen har stået for anledningen til, at mange af jobbene er forsvundet ud af landet, gennem deres medlemmers lovlige og ulovlige udflagninger og dermed nøglen til den lige så lovlige som ulovlige cabotagekørsel.

Og for at man ikke skal blive alt for skuffet, når det kommer til stykket, så må vi jo se, om der også kommer handling bag ITD´s pludselige omsorg for det danske vognmandserhverv. Så glæd jer nu ikke for tidligt, fortsætter Christian Jensen. Selv om FDL for flere år siden under de begyndende forhandlinger om ændringerne i cabotagedirektivet på mange møder henledte de deltagende organisationer på den undtagelsesbestemmelse, der er indført i cabotagereglerne, skal DTL have ros og tak for at erindre om den røde knap, som Erik Østergaard kalder den undtagelsesbestemmelse. Også her må jeg jo sige bedre sent end aldrig, for selvom DTL ikke var imod mine opfordringer til at tage netop denne paragraf i anvendelse, så var opbakningen ikke så markant, at de øvrige deltagere tog det alvorligt.

Så godt gået, Erik Østergaard, det er nemlig et af de punkter, hvor vi må formode, det kunne være let at få den nye regering til at gribe ind.  Ligeledes er det jo da ganske fantastisk, at Kim Christiansen og Karsten Nonbo nu har fået en fellow i kampen. På torsdagens konference så det jo ud til, at Kristian Pihl Lorentzen har fået en ordentlig gang energidrik og er vågnet op efter en lang jule-/nytårsdvale og nu vil stå på mål for en lynredning af det danske transporterhverv. Det kan jo ikke andet end glæde enhver dansk transportmand, der alene ønsker alt godt for ægte danske virksomheder. Det er næsten for godt til, at det kan være sandt. Så er det jo også dejligt at se, at selv en højtuddannet person som Svend Torp Jespersen fra noget så fint som Copenhagen Economics også er kommet til samme konklusion, som FDL er kommet til, nemlig at selvfølgelig er Danmark det land, der vil blive ramt hårdest/invaderet mest (ved hjælp af skruppelløse danske transportkøbere/formidlere) af transporttilbydere fra billige østlande.

Man skal jo ikke absolut have den store kædestrammer-eksamen for at regne ud, at med Danmark som indehaveren af verdensrekord i omkostningsniveau ikke kan gøre sig på den europæiske transportscene. Altså de “danske” aktører, der tilbeder cabotage-kørslen og agiterer for fri cabotage, gør det alene for at kunne være instruktør for de udenlandske transportører, de inviterer herop. Og som man påtager sig alle mulige administrative tjenester for, tjenester, som hvis vi ville det samme i et hvilket som helst andet udland, fik besked på var op til os selv at have styr på, inden vi tilbød os som transportør. Men overordnet ros til samme Svend Torp Jespersen for samme oplysning, selvom det jo i realiteten ikke som sådan er en nyhed, understreger Christian Jensen.

Har du en kommentar til cabotage-debatten, eller til et andet aktuelt emne, så skriv til FDL.

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44