Nytårs udtalelse fra Frie Danske Lastbilvognmænd FDL

Traditionen tro og i forbindelse med det nye år fremsætter næsten alle brancheorganisationer, selvfølgelig også transportens organisationer, deres oplevelser i det forgangne år og selvfølgelig også deres spådomme for det kommende år. Traditionen tro er FDL altid blandt de sidste, der kommer med en sådan udtalelse, for FDL vil gerne have de sidste hændelser/opgørelser med, og i særdeleshed den længe ventede regeringsdannelse.

At FDL normalt ligger bagerst i feltet har så i år givet den fordel, at kunne flette regeringsdannelsen ind i vores udtalelse i forbindelse med nytåret. Uden vores kommentarer til regeringsdannelsen ville FDL`s nytårsudtalelse sikkert falde meget sammen med de erfaringer og spådomme de øvrige organisationer har oplevet, om året der gik og det kommende års muligheder. FDL deler overordnet de synspunkter der er fremført af vore kollega organisationer, om de vilkår og beskæftigelses situationen og problemer året bød på, inflation, prisstigninger, Corona tiden, efterfuldt af krigen i Ukraine, har påført transporterhvene i hele den vestlige verden og dermed også Danmark.

Nogle segmenter har selvfølgelig haft det bedre end andre, men mon ikke bygge og anlægs vognmændene har haft et acceptabelt år, hvorimod de der har skullet kæmpe om deres berettigede del af stigningerne i oliepriserne, de der måttet kæmpe hver eneste gang der har været tøven hos transportkøberen til at lade vognmanden få dækning, for en berettiget stigning i den stærkt stigende oliepris hen over året. Og da nytåret jo førte os ind i et overenskomst år må vi slå vores lid til at branchens ansvarlige og dertil valgte formår at forhandle ansvarlige overenskomster hjem, som er i forhold til konkurrence situationen.

Næsten, og godt på vej ud af Covid 19 krisernes mere eller mindre negative følger for erhvervet, viser Putin og en hjernevasket russisk befolkning deres sande ansigt, med tendenser og handlinger, som vesten naivt troede hørte fortiden til, forhold som ikke ændres på nogen måde med det gode. Et grusomt ansigt, der om muligt, og i en om mulig mere ondskabsfuld version end Hitler og Stalin i deres åbenbare sindssyge formåede at udtænke og udleve, har dræbt tusindvis af uskyldige Ukrainere og smadret deres land. Må vesten og højere magter hjælpe dem gennem den kolde vinter.

At stille spørgsmålet, hvordan kommer vesten, DK og vi i vognmandsbranchen videre med verdens tredje sindssyge despot, kender ingen vist for nuværende svarene på. Men et står klart, at vestens sammenhold og støtte til Ukraine er det bedste våben der virker her og nu. Uanset hvor gerne vi ville kan vi jo ikke stoppe denne krig her og nu, men det giver en vis tryghedsfølelse at hele den civiliserede verden, herunder Nato, FN og et samlet Europa har vist et hidtil uset sammenhold og fælles front, som absolut må give os følelsen af og troen på, at det internationale demokratiske samfund har evnen og viljen til at følge denne sag helt til ende, med et frit Ukraine som eneste acceptable mål.

Ikke at forglemme det danske folketingsvalg, og den efterfølgende regeringssammensætning som FDL jo hermed fik mulighed for at kommenterer på. Der er ingen grænser for hvad der bliver lovet i valgkampens hede. Problemerne opstår først når løfter skal indfries, og regeringstrangen er stærkere end de afgivne løfter som førte til valgresultatet. Så er der pludselig ingen grænse for hvad en minister taburet kan få valgte politikere til at give af dårlige undskyldninger og forklaringer på klare løftebrud, skamløshed til et bærende princip og hvor alt om slettede SMS’er og mink pludselig blev glemt. Alt er glemt og BBB og Mette regerer videre med Jacob og Løkke som nyttige pauseklovne på sidefløjen.

Godt nytår til hele transporterhvervet og dets chauffører.

Og gud bevare Danmark!

Hilsen fra Frie Danske Lastbilvognmænd FDL

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44