Politisk slingrekurs:

Venstre bør melde klart

ud til transportsektoren

 Det er efterhånden sværere og sværere at forstå, hvad Venstre egentlig vil. Er man, som partiformanden, Jakob Ellemann-Jensen, allerede demonstrerede som miljøminister, på vej til at overhale selv Enhedslisten og SF? Hvis det er tilfældet, og det tyder meget på, blæser Venstre både transportsektoren og landbruget en lang march. For når Venstres energi- og klimaordfører, Thomas Danielsen, frejdigt siger, at regeringens udspil lige nu lugter af varm luft og bilos.

Den med varm luft, kan FDL erklære sig enig i, og vi er ikke så naive, at vi tror på den helt urealistiske klima- og miljøplan, regeringen og dens støttepartier er enedes om at udføre. Så der er rigtigt mange knaster, ikke mindst med hensyn til finansiering af planerne. En af knasterne er at sikre billige elbiler i 2021. Her er Venstre, og hele den blå blok, klar til at sikre afgiftsfritagelsen for elbilerne under 400.000 i 2021, så det burde ikke være et problem at gennemføre fritagelsen.

Thomas Danielsen giver udtryk for, at den socialdemokratiske regering danner en slags bagtrop i den grønne omstilling på transportområdet. Hvor han vil hen med det, kan vi ikke vide, men transportsektoren og landbruget skal sætte hælene i, for det er hamrende unfair, igen og igen, at hænge de to brancher, som holder Danmark i gang, ud som store miljøsyndere. Og når nu Thomas Danielsen er så ”vidende”, burde han melde klart ud med hensyn til nye krav til transportområdet.

Men da Venstre i høj grad skal tage hensyn til organisationer, som støtter adskillige Venstre- og andre politikere med klækkelige valgtilskud, er Venstres tiltag møntet på at lette muligheder for sponsorerne, deres postkasseselskaber og systematisk iværksat, ulovlige, cabotage. Det stinker langt væk af uvidenhed, når politikerne taler om problem med skift fra benzin til mere forurenende diesel, til trods for, at moderne dieselmotorer notorisk er renere end mange benzinmotorer.

Hvor længe vil vi affinde os i uvidende politikere, der kun taler i populistisk overskriftsprog? Er vi efterhånden ikke nået dertil, hvor nok er NOK?

Kommentar af Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk