Stop de mange arbejdstilladelser til chauffør løndumpning i EU

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL støtter op om Transportministerens forsinkede støtte til den belgiske vicepremier- og mobilitetsministerinitiativ fra 9. december 2021, ” bedre sent en aldrig” opfordring til EU-kommissionen, undersøge hvorfor arbejdstilladelser til chauffører fra ikke EU-lande er femdoblet de sidste otte år med Polen i spidsen med ca. 600.000 i 2017 og mindre andele fra de Baltiske lande.

Er det en bevist strategi fra transportkøbere og store logistikfirmaer i EU, så er det i højeste grad også de danske transportkøbere og store logistikfirmaer, som udnytter den mulighed chauffør løndumpning giver, så længe det i EU er muligt at fastholde chauffører i førerhuset i halve/hele år ad gangen til en brutto månedsløn på 12/15.000 kr. pr måned når hjulene ruller.

Danske Speditører og transport moderselskaber benytter sig i høj grad af hullerne der er i lovgivningen, de såkaldte suveræne selvstændige datterselskaber i udvalgte EU-lande, som i den danske model, suverænt styres fra moderselskabets administration, udelukkende for at opnå brugen af stavnsbundne chauffør-vikarer med EU-arbejdstilladelser, selvfølgelig ikke udstedt til chaufføren.

Nej nej selvfølgelig ikke, det er virksomheden som har fået udstedt en arbejdstilladelse til at ansætte en ikke EU-chauffør. En ikke EU-chauffør, kan kun arbejde for den transportvirksomhed der har fået en EU-arbejdstilladelse udstedt i hans navn. Så hvordan skifter han job/arbejdsgiver på lige vilkår med en herboende EU-borge? Det kan han ikke. Kan han ikke lide røgen i bageriet, kan han bare rejse hjem på egen regning. Derfra kan han så se om han kan få et anden chaufførjob hos en anden EU transportvirksomhed, som så skal søge en EU-arbejdstilladelse til ham.

”En ikke EU-chauffør er stavnsbundet til den virksomhed som har hans arbejdstilladelse”

Frie Danske lastbilvognmænd FDL vil fortsat følge sagernes udvikling, og kritisk forholde sig til udviklingen. Vil du også følge med så tilmeld dig FDL`s elektroniske nyhedsbrev på https://www.fdl-vognmand.dk/ nederst i højre spalte finder du TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, husk du skal besvare på den E-mail adr. du tilmelder.

Du kan også vælge at melde dig ind i Frie Danske lastbilvognmænd FDL så støtter du det politiske arbejde FDL udfører inden for godstransport på gummihjul, og retten til selv at vælge til eller fra.

Jens Groot

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44