Tryghed og sikkerhed i det offentlige rum hjælper Politiet

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL byder regeringens tiltag meget velkommen. Positive forbedringer for kontrolarbejdet mod organiseret/planlagte ulovlig gods- transport på gummihjul er tiltrængt.

Regeringstiltaget ”Tryghed og sikkerhed i det offentlige rum” fra oktober 2019, ligger op til en lov tekstændring i BEK nr 1080 af 20/09/2017 Bekendtgørelse om politiets anvendelse af automatisk nummerpladegenkendelse (ANPG) sletning af no-hits § 10. Stk. 2. skal bevarings fristen forlænges fra 24 timer til 60 dage. Et positivt regeringstiltag, til en forbedring af politiets værktøjer til efterforskningen af ledelses-planlagte ulovligheder i kategorien vejgodstransport på gummihjul.

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL har ønske om at automatisk nummerplade-genkendelse (ANPG) bliver brugt optimalt, også i kampen mod forskelsbehandling i bøde opkrævningssystemet, ingen skal slippe grundet besværlig og omkostnings krævende papirgang.

Er der forskelsbehandling når ATK bil/stander blinker rødt?

JA ikke alle bliver skriftlig afkrævet betalingen. De nordiske køretøjer slipper ikke, her kommer opkrævningen med post til bilens registrerede bruger, med inkassovarsel om nødvendig.

Køretøjer som er hjemhørende syd for Danmark, her griner chaufføren bare, et rødt blink med klaphatten, har ingen konsekvens for ham.

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL har i det daglige arbejde, med vejgodstransport konstateret anden mangel i BEK nr 1080 af 20/09/2017, som bør rettes i § 5. I hit-delen kan behandles oplysninger om nummerplader. Her bør tilføjes to punkter som omhandler ulovligheder konstateret, alene ved foto af køretøj med nr. plade.

  1. Inddrivelse af manglende betaling af fartbøder konstateret ved brug af mobile eller stationære Automatiske Trafikkontrol (ATK) kun med foto dokumentation.
  2. Parkeringsbøder udskrevet af ikke private parkeringsvagtselskaber, alene på køretøjets registrerings nummer ved foto dokumentation.

Eksempel: (Kommuner) (Færdselsstyrelsen)

Jens Groot

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44