Varebilschaufførers uopmærksomhed fører til ulykker

Varebilschauffører arbejder uden tacografkontrol med kører og hviletid

Varebilschauffører kontrolleres kun elektroniske af automatisk trafikkontrol AKT

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL snakker ikke uden om, heller ikke i forhold til varebils- ulykker. Tidens moderne varebil kører arbejdskørsel helt uden kontrol- muligheder med arbejdstid og køretid, ingen ved hvor længe chaufføren har været på arbejde ej heller hvor længe han har siddet ved rattet. Det er ikke kontrollerbart uden en monteret Tachograf.

I Danmark er vægtgrænsen for et Tachograf lovkrav en totalvægt på over 3.500 kg. for alt erhvervstransport inden en Tachograf skal monteres. Ligeledes er chauffører der kører i varebil med en totalvægt under 3.500 kg. fritaget for kørehviletids bestemmelserne. Det betyder vognmand og chauffør selv skal afgøre om det er forsvarligt, det de kører og laver. Er 2 l Coca-Cola til en nonstop tur til Sydfrankrig ok og forsvarligt?

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL har den overbevisning, skal Danmark have styr på Erhvervsmæssig varevognskørsel under 3.500 kg. Skal vægtgrænsen for montering af en Tachograf sænkes til samme vægtgrænse som kravet i varevognsdirektivet for godstransport mod fremmed regning 2.000 kg. Så er det muligt for kontrollanterne elektronisk at konstaterer hvordan den erhvervsmæssige varevognskørsel faktisk er foregået.

Frie Danske lastbilvognmænd FDL vil fortsat følge sagernes udvikling, og kritisk forholde sig til udviklingen. Vil du også følge med så tilmeld dig FDL`s elektroniske nyhedsbrev på https://www.fdl-vognmand.dk/ nederst i højre spalte finder du TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, husk du skal besvare på den E-mail adr. du tilmelder.

Du kan også vælge som etableret vognmand at melde dig ind i Frie Danske lastbilvognmænd FDL, så støtter du det politiske arbejde FDL udfører inden for godstransport på gummihjul, og retten til selv at vælge til eller fra.

Jens Groot

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44